Sosyal Medya

Dünya

BM: Ekimde 218 bin sığınmacı Avrupa’ya ulaştı

Birleşmiş Milletler, sadece Ekim ayında 218 binden fazla sığınmacının Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaştığını açıkladı.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi’nin (BMMYK) verilerine göre, Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaÅŸan sığınmacıların sayısı her ay artış gösterdi. AÄŸustosta Avrupa'ya 130 binden fazla sığınmacı ulaşırken eylülde bu sayı 173 bin oldu. Ekimde ise 218 bin sığınmacıyla en yüksek rakama ulaşıldı.

Türkiye üzerinden Ekim ayında Yunanistan'a 210 binden fazla sığınmacı geçti. Geçen ay Afrika'dan Ä°talya'ya geçen sığınmacı sayısı ise 8 bini aÅŸtı.

Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre ise, bu yılın başından beri Avrupa 744 binden fazla sığınmacı ulaÅŸtı. Yunanistan'a ulaÅŸan sığınmacı sayısı yaklaşık 580 bini bulurken,  Ä°talya'ya ulaÅŸanların sayısı ise 140 bini geçti.

Bu yıl Avrupa'ya geçmek isterken Akdeniz'de hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3 bin 329'a ulaÅŸtı.

Avrupa BirliÄŸi (AB) liderleri, sığınmacıların 160 binini belirlenen kotalar çerçevesinde üye ülkeler arasında adil dağıtma konusunda anlaÅŸsa da, bu sayı Avrupa'ya ulaÅŸan toplam sığınmacı sayısının dörtte biri bile deÄŸil.

GeçtiÄŸimiz günlerde AB ve Balkan ülkeleri arasında yapılan, sığınmacı krizinin ele alındığı zirveden "güzergâh boyunca yer alan Balkan ülkelerinde toplam 100 bin kiÅŸilik yeni kamplar kurulması" kararı çıkmıştı.

 

 
 

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.